ROZENDAAL – De Rozendaalse gemeenteraad besloot in juli dat er een projectleider moest komen om vaart te houden in de plannen voor een nieuwe dorpsschool aan de Bremlaan. De zoektocht die volgde eindigde in Doetinchem. Mark Penninkhof van het daar gevestigde adviesbureau MPC is in de ogen van het gemeentebestuur de meest geschikte kandidaat. Hij heeft volgens wethouder onderwijs Anton Logemann ruime ervaring met het ontwikkelen van maatschappelijk vastgoed, waaronder verschillende brede scholen en overdekte sportaccommodaties. Ook was hij nauw betrokken bij de nieuwbouw van schouwburg Amphion in Doetinchem.

Logemann meldt dat inmiddels werkafspraken zijn gemaakt met de nieuwe projectleider. Hij gaat daarover de komende tijd met betrokkenen in gesprek over hoe de ‘marsroute’ naar de nieuwe school eruit gaat zien. Hij moet dat vastleggen in een document waarover de gemeenteraad dan het laatste woord heeft. Daarnaast wordt van de nieuwe adviseur verwacht dat hij zich bemoeit met verkeerskundige aanpassingen in de wijk. Daarbij hoort ook de aanleg van een veilige oversteek over de drukke Schelmseweg voor (school)verkeer. Voor het aanstellen van de projectleider is door de politiek 1 ton (euro) uitgetrokken.

De bestaande Dorpsschool in Rozendaal is sterk verouderd. Over nieuwbouw wordt al acht jaar gesproken. De verwachting is dat de nieuwe school begin 2018 opengaat.

Bron: De Gelderlander 3-10-2014.