MPC is van mening dat het sportpark van de toekomst meer zal moeten bieden dan alleen de zorg voor voldoende velden en kleedkamers. Bewoners van omliggende wijken, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en ongebonden sporten gaan in de komende jaren intensiever gebruik maken van sportparken waardoor deze zich zullen ontwikkelen tot multifunctionele sportcomplexen.
Zowel velden als gebouwen worden niet meer voor en door slechts één tak van sport of vereniging gebruikt. Naast traditionele sportbeoefening worden kunstgrasvelden gebruikt door onderwijsinstellingen en voor evenementen.

De gebouwen op het sportpark zijn multifunctionele accommodaties en worden gebruikt door meerdere verenigingen, maar ook voor bijvoorbeeld kinderopvang en activiteiten voor senioren.
Ook andere (publieke en/of private) sport- en leisureaccommodaties kunnen aan het sportpark van de 21ste eeuw worden toegevoegd.

De adviseurs en projectmanagers van MPC hebben veel ervaring met de transformatie van sportparken. Zij worden echter ook regelmatig ingezet voor andere typen buitensportaccommodaties (motorcrossterrein, ijsbaan, skeelerbaan, wielerbaan, atletiekbaan, tenniscomplex, fitnesscentrum, outdoorcentrum).

Referentieprojecten

•    Haalbaarheidsonderzoek nieuwbouw accommodatie Stichting Talentenacademie Achterhoek
•    Ondernemingsplan Sportpunt/Sportpark Hambaken in ’s-Hertogenbosch
•    Advisering ijs- en skeelerbaan IJsvereniging Doetinchem ’96 in Doetinchem